דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


המדריך הקצר לבחירת אדריכל 

מאת    [ 22/11/2010 ]

מילים במאמר: 893   [ נצפה 2113 פעמים ]

משרד האדריכלות אלפא מתכננים הוקם על בסיס שלוש אבני יסוד- הקשבה וסבלנות ללקוח, מקצועיות ללא פשרות וניסיון מוכח. האמת, עד לאחרונה לא חשבנו בכלל שיש צורך לפרסם את אבני היסוד שלנו, לא האמנו שזה משהו שיכול לבדל אותנו ממשרדי אדריכלות אחרים בצפון. לאט לאט גילינו שלא כך הדבר, אנשים רבים הגיע למשרדינו לאחר חוויות לא נעימות, עם אדריכלים חסרי סבלנות ולא מקצועיים, לכן החלטנו לכתוב את המדריך הקצר לאיך למצוא אדריכל.

 

 

רבים האנשים אשר רוצים לבנות בית אך לא יודעים מהיכן להתחיל, במאמר זה נסביר מספר נקודות חשובות למציאת אדריכל, אבל לא סתם אדריכל, אדריכל מצוין.

 

השלב הראשון- הולכים לפגישת ייעוץ, אבל למי?

יש מספר דרכים להחליט לאיזה משרד אדריכלות ללכת על-מנת לקבל פגישת ייעוץ והצעת מחיר.

 

-הדרך הטובה ביותר היא להתעניין אצל חברים או בני משפחה שכבר בנו את ביתם, המלצה שכזו בדרך כלל תתגלה כאמינה ומדויקת, במידה והערכה על האדריכל איתו עבדו שלילית כנראה שלא כדאי לחזור על אותה טעות פעמיים.

 

-דרך נוספת, וככל הנראה הנוחה והשימושית ביותר זה חיפוש דרך האינטרנט, כמובן מומלץ מנוע החיפוש של גוגל, רצוי למקד את מילות החיפוש לאזור הבניה המתוכנן, מילת חיפוש טובה למשל: אדריכלים בצפון, וניתן למקד אף יותר. היתרון הגדול בשיטה זו הנוחות והקלות של תהליך החיפוש והחשיפה הגדולה למשרדי אדריכלות. החיסרון כמובן ש"מרוב עצים לא רואים את היער", בחיפוש בגוגל משרדים שונים יצוצו כמו פיטריות אחרי הגשם ורצוי מאוד להיכנס למספר אתרים על מנת לקבל רושם מיטבי. ניתן לצפות שמשרד רציני יהיה מיוצג ע"י אתר מכובד שיכלול גלריית תמונות ומידע על פרויקטים של אותו משרד.

 

-דרך שלישית, פשוט לפתוח דפי זהב ולקבוע עם כמה משרדי אדריכלות בסביבה. שיטה זו מהירה אך מפספסת את האפשרות של "הכנת שיעורי בית" על המשרד.

 

השלב השני- פגישת הכרות, על מה לשים דגש?

עשיתם כבר דרך ארוכה בחיפושים אחר האדריכל שלכם, ולאחר שהתרשמתם לטובה (בטלפון או דרך אתר) מ 2-3 משרדים באזורכם, הגיע היום הגורלי, פגישת הכרות. לפני שנתחיל לדבר על הדגשים החשובים במהלך הפגישה חשוב לציין שמומלץ מאוד לבקר בכל שלושת (לפחות) משרדי האדריכלות שעברו את הסלקציה הראשונית אצלכם. אז...תהליך ההתרשמות מורכב ממספר דגשים:

 

-כבר בכניסה למשרד בחנו כיצד מקבלים את פניכם, האם האדריכל מחיך? כיצד הוא פוגש אותכם? האם הציעו לכם שירות בסיסי של כוס מים/קפה וכיסא? הסתכלו מסביב ובדקו האם המשרד מעוצב? כמה אדריכלים ומעצבי פנים עובדים בו?..נשמו עמוק ונסו לחוש את האווירה במשרד. אם יש לקוח בפגישה לפניכם נסו להקשיב לשיחה (למרות שזה לא יפה), לשמוע את אופן הדיבור של האדריכל, לבחון האם הוא סבלני ללקוח..וכו..

 

- ברגע שהתחלתם את הפגישה עצמה שימו לב כיצד היא מתנהלת, האדריכל אמור להוביל את השיחה למצב שהוא מקשיב לכם, מבין נקודות חשובות כמו גודל המשפחה שלכם, תקציב, סגנון העיצוב המועדף עליכם, אזור הבניה וכו'. אדריכל שלא מתעניין בדברים אלו, כנראה שהוא לא רואה את הלקוח אלא רק את תשלום עבור התכנון האדריכלי.  האדריכל אמור להסביר לכם את שלבי התכנון ביסודיות ובסבלנות, להסביר את התשלום עבור כל שלב ושלב, להסביר מה כלול במחיר ומה לא (לרוב: מודדים, יועצים, הדפסות והדמיות לא כלולות במחיר).

 

-במהלך הפגישה תשאלו את האדריכל שאלות רבות ככל העולה על דעתכם, בכל עניין ועניין, מספר עובדים, שנות ניסיון, ממליצים וכו. משרד אדריכלות רציני מחזיק תמיד בתיק עבודות הכולל תמונות של עיצוב פנים ותכנון אדריכלי לבתים שעשה בעבר, בקשו לראות את תיק העבודות (יכול להיות ממוחשב גם), עברו עליו לאט והתרשמו, האם העיצובים שבתמונות לטעמכם, האם לאדריכל יש בתים בסגנונות שונים (כפרי, מודרני וכו) או שמה הוא מקובע על סגנון אחד בלבד, שימו לב! בתיק עבודות של  אדריכל בעל סגנונות עיצוב מגוונים אתם ממש לא חייבים לאהוב כל עיצוב/כל בית, אבל רצוי שיהיו לו לפחות 3-4 בתים אותם אהבתם באמת. עבודה בסגנונות מגוונים מעידה לטובת האדריכל, שכן הוא לא מקובע ויוכל להתאים את ביתכם לחזונכם.

 

-התעניינו לגבי ממליצים על האדריכל, האם בנה בתים באזורכם בעבר, אם כן לאילו משפחות? אם מדובר בישוב קטן כמו כפר חיטים או אפילו עיר בינונית כמו עפולה יתכן שאתם מכירים חלק מלקוחותיו ותוכלו להתעניין אצלם לגבי המקצועיות והאדיבות של האדריכל.

 

טיפים כללים

-בדקו אם המשרד היה מעורב בפרויקט אדריכלי גדול (בניין מגורים, בניין מסחרי וכו), לרוב לפרויקטים גדולים מבוצע מכרז רציני ולמשרד אדריכלות שזכה בפרויקט שכזה מגיע כמה נקודות זכות.

 

-אל תחתמו על חוזה במיידי, קחו את הזמן לשבת ברוגע ולקבל את ההחלטה, תעברו במספר משרדים, תנסו ליצור קשר עם לקוחות המשרד בעבר ובהווה, תשאלו את עצמכם האם הייתה "כימיה" עם האדריכל, פרויקט התכנון הוא ארוך האם זה האדם איתו תירצו לעבוד?

 

-המחיר על החלק האדריכלי מהווה אחוז מזערי מעלות הבניה של בית חלומותיכם, אל תרוצו אחרי המחיר הזול ביותר רק בגלל ה"הנחה", חשוב הרבה יותר היחס שתקבלו לאורך הפרויקט וטיב העבודה, לקוח פעם אמר לי "אומנם אתם לא הכי זולים בשוק, אבל אני לא מספיק עשיר בשביל לקנות שירות זול".

 

 מקווים שמאמר זה עזר לכם

בברכה, צוות אלפא מתכננים

 

 

*המאמר נכתב בלשון זכר (אדריכלים) אך כמובן מדבר אל על  נשים וגברים כאחד.

** המאמר נכתב על הזמנת עבודת אדריכלות אך מיועד גם לעבודות עיצוב פנים.

*** במאמר צוין המשפט הבא " אנשים רבים הגיע למשרדינו לאחר חוויות לא נעימות, עם אדריכלים חסרי סבלנות ולא מקצועיים" טענות אלו הושמעו באוזנינו ע"י מספר לקוחות לגבי מספר אדריכלים בודדים, אין להסיק מסקנות שליליות ממשפט זה על כלל האדריכלים.   

**** ט.ל.ח

אלפא מתכננים- אישי יותר! מקצועי יותר! שירותי אדריכלות, עיצוב פנים וקונסטרוקציה באזורי פעילות רחבים בצפון טל'- 04-672588   מוזמנים לבקר באתרנו http://www.alfabait.co.il




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב